Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

H Μαριώ στις «Διαδρομές»

Μαζί της η Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Κώστας Σκανδάλης
Από Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

Σε μια εποχή με ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, ξαναπαίρνει τη θέση που του ανήκει, εκφράζοντας ένα άλλο τρόπο ζωής, πιο συμμετοχικό, πιο αλληλέγγυο και εν τέλει πιο ανθρώπινο. Γιατί όπως λέει και η Μαριώ «προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο, σαν να τους έχουμε καλεσμένους στο σπίτι. Οι άνθρωποι θέλουν επαφή, έχουν χορτάσει από το δήθεν».

«… Δεν είναι εύκολο να σβήσει το ρεμπέτικο τραγούδι. Θυμάμαι το τραγούδι “Πολυξένη”, που τραγουδούσε ο Ζαμπέτας όταν ακόμη ήταν με κομπανίες. Το τραγουδάω και εγώ συχνά».
Με αυτά τα τραγούδια, που χρόνια υπηρετεί, η Μαριώ ανεβαίνει και φέτος στη σκηνή των «Διαδρομών», για να μας διηγηθεί παλιές ιστορίες που μοιάζουν, όμως, τόσο σύγχρονες. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από 5 Οκτωβρίου, στις «Διαδρομές» (Πατησίων 208, στάση Καλλιφρονά), ένα ζεστό χώρο  - παλιό νεοκλασικό διώροφο και κατοικία του πρώτου δημάρχου της Αθήνας Μικέ Καλλιφρονά -  όπου η διασκέδαση γίνεται από καρδιάς και αληθινά. Με τραγούδια –διαμάντια μιας εποχής που πέρασε αλλά δεν ξεχάστηκε.
Παρέα στη διαδρομή αυτή η Χριστιάνα Γαλιάτσου, μια νέα δροσερή φωνή και ο Κώστας Σκανδάλης, ένας εξαίρετος λαϊκός ερμηνευτής, τον οποίο γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του στο δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη «Σπεράντζα», με το τραγούδι «Τα λεφτά».
Οι δυο τους, με νεανική διάθεση, μαζί με τους ταλαντούχους μουσικούς που απαρτίζουν το σχήμα, δίνουν το έναυσμα για μοναδικές βραδιές όπου η σύγχρονη λαϊκή δημιουργία συναντά τους καταξιωμένους συνθέτες μας.
Ρεμπέτικα, παλιά και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ.
Μαζί τους ο Κώστας Μήτσιος στο μπουζούκι, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος, ο Μανώλης Κόττορος στο βιολί, ο Γιώργος Τσιατσούλης στο ακορντεόν, ο Νίκος Τσιατσούλης στα κρουστά και ο Κώστας Σκανδάλης στην κιθάρα και τη φωνή.

Ώρα έναρξης: 23.00

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Πατησίων 208 & Καλλιφρονά
τηλ. κρατήσεων: 210 8676155 – 210 8674001 - 6972 023413

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...