Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Βασιλική Μπλούκου - Blue Devils

25 Σεπτεμβρίου-13 Οκτωβρίου

Η Βασιλική Μπλούκου παρουσιάζει έναν κόσμο, τον κόσμο της Jazz μουσικής, ο οποίος γεννήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αμερική, την εποχή των μεγάλων οικονομικών αναταράξεων και έντονων κοινωνικών διαφορών. Πιο συγκεκριμένα, ο τόπος δημιουργίας αυτής της κουλτούρας υπήρξε η Νέα Ορλεάνη και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής, στο Σικάγο και Μισσισίππη, με τόπους αναφοράς τα υπόγεια ξύλινα σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μπαρ. Ήταν μια περίοδος όπου τα 'παράνομα' αυτά μικρά καταγώγια λειτουργούσαν ως μια νυχτερινή διέξοδο από τις δύσκολες συνθήκες της ζωής των Αφροαμερικανών. Μέσα σε αυτά τα μπαρ, αυτοσχέδιες μελωδίες απελευθέρωναν το είναι και εξέφραζαν το βαθύτερο νόημα του ανθρώπου για δημιουργία.
Η έκθεση που εγκαινιάζεται στις 25 Σεπτέμβρη στην γκαλερί ART ZONE 42, επί της Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, γυρνάει πίσω τον χρόνο και αναβιώνει εκείνη την περίοδο του Μεσοπολέμου κατά την οποία μια ολόκληρη κουλτούρα ανθούσε από τους Αφρο- αμερικανούς μετανάστες, ως ένδειξη ελευθερίας.

Επιμέλεια έκθεσης: Τζωρτζίνα Θέου

Εγκαίνια 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ.
Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012.
Ώρες λειτουργίας κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00. Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...