Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Εσωτερική ροζαλγία»

Άννα Δημητρίου, Έκθεση κολλάζ
17- 28 Σεπτεμβρίου 2012

Μια σειρά έργων κολλάζ, που δημιουργεί με ψηφιακό τρόπο, παρουσιάζει στη γκαλερί του Black Duck, από Δευτέρα 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2012.
Για την έκθεσή της αυτή επέλεξε να παρουσιάσει δέκα έργα της, μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, που δημιούργησε από υπάρχουσες φωτογραφίες στο διαδίκτυο ή στην προσωπική της συλλογή τις οποίες και επεξεργάστηκε ψηφιακά. «Όχι δεν χρησιμοποιώ photoshop. Συνθέτω ένα θέμα από φωτογραφίες και ετερόκλητα ψηφιακά στοιχεία. Με την τεχνική αυτή, προσπαθώ να επεξεργαστώ οικείες εικόνες και να δημιουργήσω παράξενες αινιγματικές συνθέσεις που προκαλούνε κι αποσυντονίζουνε τη λογική. Τόσα
ετερόκλητα στοιχεία ώστε να μπερδεύουν το μυαλό και να παράγουνε παραισθήσεις. Ίσως και λίγη οπτική ποίηση», λέει η Άννα Δημητρίου.
«Κάποιες φορές τα κολάζ παίρνουν την ιστορία στα χέρια τους και σαν graphic novels προτείνουν μια ιστορία χωρίς λέξεις μόνο με εικόνες. Άλλες πάλι συμπληρώνουν μια ιστορία που έχει ήδη γραφτεί σε κείμενο.
Επηρεασμένη από την αθάνατη δεκαετία του 60, τα κινηματογραφικά κολάζ του Γκοντάρ, και το κίνημα της pop art επιχείρησα να ανοίξω στην ψυχή μου άλλη μια πόρτα ή έστω μια μικρή χαραμάδα που θα μπορούσε να συνθλίψει τα σκοτάδια μου. Μακάρι και τα δικά σας».

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 17 - 28 Σεπτεμβρίου 2012
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...