Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

TOULOUSE-LAUTREC στην ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

"TOULOUSE-LAUTREC"
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ 
ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
έως και Κυριακή 27 Μαρτίου 2011


"TOULOUSE-LAUTREC" 


Με 137 έργα του Toulouse-Lautrec από τη συλλογή του, συμμετέχει το Μουσείο Ηρακλειδών στην έκθεση που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2010 και θα διαρκέσει έως και τις 27 Μαρτίου 2011, προς τιμήν του μεγάλου καλλιτέχνη.

Πρωτότυπες αφίσες, χαρακτικά και σχέδια που προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου Ηρακλειδών παρουσιάζονται δίπλα σε σημαντικά εκθέματα από το Μουσείο Orsay στο Παρίσι, το Μουσείο Toulouse Lautrec στο Albi και το Chateau du Bosc (έργα και οικογενειακά κειμήλια) στη Naucelle. Μεγάλος αριθμός έργων από ιδιωτικές συλλογές στη Γαλλία και Ελβετία καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό από το Αρχείο Σπητέρη ολοκληρώνουν τα τεκμήρια της έκθεσης στο Τελλόγλειο. Η έκθεση έχει έντονα καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα που υποστηρίζεται με συνεργασίες με το Κ.Θ.Β.Ε., το Τμήμα Θεάτρου και Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., το Μουσείο Κινηματογράφου, το Γαλλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, τους Φίλους της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κ.ά..


Γενική Ευθύνη: Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γ.Γ. Δ.Σ. Τελλογλείου Ιδρύματος
Μουσειολογική Μελέτη: Σταμάτης Ζάννος
Προετοιμασία Έκθεσης: Χριστίνα Τσαγκάλια

Διάρκεια έκθεσης: 15 Οκτωβρίου 2010 - 27 Μαρτίου 2011

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00
Δευτέρα, Τετάρτη: 09:00-14:00 & 17:00-21:00
Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00

2 σχόλια:

  1. τυχεροι οσοι μπορουν να πανε να δουν την εκθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεπτομέρια για όσους δεν το ξέρουν. Ο Toulouse-Lautrec δεν ζωγράφιζε σχεδόν ποτέ πόδια (στοιχείο που υπάρχει και στη φωτό της ανάρτησης), και αυτό γιατί είχε ο ίδιος δυσπλασία και δεν μπορούσε να περπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...