Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Google Art: Το νέο project της Google


H Google αποκάλυψε ένα ακόμη project που αποτελεί μια μοναδική συνεργασία με τα δημοφιλέστερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Στόχος του είναι οι χρήστες να μπορούν να περιηγθούν και να δουν έργα τέχνης με καταπληκτική λεπτομέρεια.
Το Google Art Project χρησιμοποιεί την τεχνολογία του Street View για να δημιουργήσει εικονικές περιηγήσεις στα μεγαλύτερα 17 μουσεία του κόσμου.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα “Metropolitan Museum of Art and Moma” της Νέας Υόρκης, “State Hermitage Museum” στο St. Petersburg, “Tate Britain & The National Gallery” στο Λονδίνο, “Museo Reina Sofia” στη Μαδρίτη, “Uffizi Gallery” στη Φλορεντία και “Van Gogh” στο Άμστερνταμ.
Συνολικά, παρουσιάζονται έργα τέχνης 486 καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο.
Εμείς, μπορούμε να κάνουμε εικονικό περίπατο στα μουσεία και να δούμε όλα τα έργα τέχνης από κοντά με δυνατότητα zoom. Μάλιστα, μερικά από τα έργα τέχνης είναι σε υπερ-υψηλή ανάλυση, περίπου στα 7 δισεκατομμύρια pixels. Επίσης, μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες για κάθε έργο τέχνης αλλά και για τον δημιουργό του. Ακόμα μπορούμε να μάθουμε ποια άλλα έργα έχει φιλοτεχνήσει ο κάθε καλλιτέχνης και να παρακολουθήσουμε σχετικά βίντεο στο YouTube.
Επισκεφθείτε το http://www.googleartproject.com/ ξεναγηθείτε εικονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...