Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

« in a mystical land… »

Γιώργος Χρυσοχοΐδης
23 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2012

Ο φωτογράφος Γιώργος Χρυσοχοΐδης μάς ταξιδεύει στο μακρινό Νεπάλ, μια χώρα-σταυροδρόμι φυλών, πολιτισμών αλλά και των δύο μεγάλων θρησκειών της Ανατολής, του Ινδουϊσμού και του Βουδισμού. Σε αυτή τη μυστηριώδη χώρα, όπου οι ναοί είναι όσοι και τα σπίτια και οι θεοί όσοι και οι κάτοικοι, εκεί που η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, ο φακός του καλλιτέχνη αποτυπώνει σκηνές καθημερινής ζωής.

Μέσα από τις εικόνες του ο θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τους ανθρώπους αυτής της χώρας στην ουσία τους, αγγίζοντας το συναίσθημα της στιγμής. Στόχος του καλλιτέχνη είναι η φωτογραφία να μιλάει στην ψυχή του κάθε ανθρώπου,επενδύοντας στην επικοινωνία που μπορεί να υπάρξει με κλειστό στόμα, ώστε να κατανοήσει ο θεατής “την καρδιά” αυτού του λαού, που πίσω από τη διαφορετικότητά του, κρύβει ένα κομμάτι της ψυχής του καθενός μας. Η έκθεση αυτή δίνει παράλληλα την ευκαιρία μιας σημαντικής πολιτισμικής ανταλλαγής πληροφοριών, σχετικά με τα ήθη και τα έθιμα του Νεπάλ, της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας αλλά και της ιστορίας του και της αρχιτεκτονικής του.
Ταξιδιώτης που μαθαίνει πως τα μεγαλύτερα ταξίδια ξεκινούν από την εσωτερική περιπλάνηση για να αντικατοπτριστούν σε ένα φωτογραφικό φιλμ, θεωρεί πως ολοκλήρωσε ένα όνειρο ζωής με το ταξίδι του αυτό και πως η έκθεση αυτή, η οποία παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού Νεπάλ-Ελλάδας και Ελλάδας-Νεπάλ, αποτελεί την επισφράγιση της φιλίας και της συνέχισης της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα γίνουν στη γκαλερί του Black Duck, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ., -ημέρα που συμπίπτει με μία από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές γιορτές του Νεπάλ, την ινδουϊστική γιορτή Maha Navami-οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άφθονες γεύσεις παραδοσιακής Νεπαλέζικης Κουζίνας, με συνοδεία τοπικών ποτών, υπό τους ήχους παραδοσιακής ,και όχι μόνο, νεπαλέζικης μουσικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

1 σχόλιο:

  1. Μ΄αρέσει η δουλειά σας και το όραμα που έχετε. Χα'ιρομαι που σας βρήκα. Θα σας παρακολουθώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...