Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Mech▲nimal LIVE στο NO CENTRAL


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ανάμεσα στον οργανωμένο θόρυβο του industrial και τη μετρονομική λιτότητα του kraut rock, κάτω από ένα shoegaze κιθαριστικό τείχος που διαπερνάται από οκτάμπιτους συνθετητές, παίρνει μορφή το μηχανικό τέρας των Mechanimal.
Γέννημα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2011, οι Mechanimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground μυθολογίας (Rehearsed Dreams, Spiders Web, Raw), και στη συνέχεια με πλήθος
κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτικότερα labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συνάντησή του με τον φωτογράφο και performer Freddie F. ήταν ο καταλύτης που πυροδότησε τον ήχο του σχήματος και η σύνθεση ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, όταν προστέθηκε ο κιθαρίστας Τάσος Νικογιάννης, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Make Believe.
Ηχογραφημένο το χειμώνα του 2011, το υλικό των Mechanimal χαρακτηρίζεται από την ιδιοσυγκρασικά θεατρική φωνή του Freddie F., που διαπερνά ένα παλλόμενο wall of sound από vintage drum machines, υποηχητικές μπασογραμμές, μονοφωνικά synths και εκτροχιασμένα fuzzboxes. Το εκρηκτικό μείγμα που η μπάντα βαφτίζει drone ‘n’ roll ενισχύεται στις ζωντανές εμφανίσεις από τα visuals της Αγγελικής Βρεττού, που εικονοποιούν την ευρωπαϊκή βιομηχανική δυστοπία.

«Δεν μοιάζουν με τίποτα απ’ όσα έχουν καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο τελευταία ως “η νέα ελληνική σκηνή”, δεν μοιάζουν με τίποτα που έχει hype αυτήν τη στιγμή (και αυτό είναι ευλογία), είναι η μοναδικότητα των συνιστωσών δεκάδων διαφορετικών αντικρουόμενων επιρροών - αυτό που κάνει τη μουσική των Mech▲nimal μοναδικά σπουδαία».
- Φώτης Βαλλάτος, LifO

Στοιχεία
Όνομα: Mech▲nimal
Είδος: Drone ‘n’ Roll
Μέλη:
ΙΟΝ: Electronics /// Freddie F.: Φωνή /// Τάσος Νικογιάννης: Κιθάρες
Label: Unsigned


No Central
Πρωτογένους 8, Ψυρρή, 3ος όροφος
Damage: 4€
Ώρα έναρξης: 22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...