Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Βραδιές Γευσιγνωσίας και Οινικών προτάσεων

στο Black Duck
Τετάρτη 22/2, Πέμπτη 1/3, Πέμπτη 8/3, Πέμπτη 15/3


Συνδυάζοντας την απόλαυση με την περιήγηση στον οινικό κόσμο, η Λίλιαν Κούτση και το εστιατόριο του Black Duck σε συνεργασία με το Sommelier Γιώργο Λούκα οργανώνουν μια σειρά από θεματικές γευσιγνωσίες κρασιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το κρασί και να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις για αυτό.

Οι θεματικές βραδιές γνωριμίας με το κρασί  «πτήσεις απόλαυσης» θα είναι χαρισμένες σε μικρούς και μεγάλους οινοπαραγωγούς, σε γεύσεις από επώνυμα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.
Οι πρώτες  τέσσερις γευσιγνωσίες θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο 2012 και το Μάρτιο 2012 και συγκεκριμένα Τετάρτη 22/2, Πέμπτη 1/3, Πέμπτη 8/3, Πέμπτη 15/3,  στον πολυχώρο cafe, winebar  “Βlack Duck” στη Χρ. Λαδά 9Α,στο κέντρο των Αθηνών και θα αφορούν τέσσερες (4) από τις σημαντικότερες ποικιλίες στην Ελλάδα:
Ασύρτικο: Η πιο διάσημη Ελληνική ποικιλία. Στη γευστική δοκιμή θα γνωρίσουμε κρασιά όχι μόνο από τη παραδοσιακή πατρίδα του ασύρτικου τη Σαντορίνη αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Αγιωργίτικο: Τόπος καταγωγής και παραγωγής η Νεμέα. Στην συνάντησή μας θ’ανακαλύψουμε το στυλ της τυπικής ονομασίας προέλευσης του Αγιωργίτικου.
Ξινόμαυρο: Η ποικιλία Ξινόμαυρο, μαζί με την ποικιλία Αγιωργίτικο θεωρούνται οι ευγενέστερες ερυθρές ελληνικές ποικιλίες. Ιδιαίτερη και με πολλές δυνατότητες, που δεν έχουν ακόμα όλες αξιοποιηθεί, είναι η κυρίαρχη ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας.
Sauvignon blanc:Στην Ελλάδα, έφτασε στα μέσα του ’80, καλλιεργείται σε πολλές διαφορετικές ζώνες, από την Κρήτη μέχρι τη Μακεδονία και τη Θράκη
Κάθε συνάντηση περιλαμβάνει συγκεκριμένη θεματολογία σε δίωρες βραδινές συναντήσεις (21:00- 23:00) και πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.
Το κόστος συμμετοχής ανά θεματική βραδιά είναι στην ειδική τιμή των 25 ευρώ το άτομο, και συμπεριλαμβάνει  όλα τα Ελληνικά κρασιά που δοκιμάζονται κατά τη διάρκειά της βραδιάς, ελαφρύ φαγητό (figerfoods) και γλυκό. 


Πληροφορίες στο www.bargainville.gr
Τηλ.: 210 6441269 Κιν.: 6980231343
Κυρία Λίλιαν Κούτση

Black Duck Multiplarte
Χρήστου Λαδά 9Α, Αθήνα, 2103234760
www.blackduck.gr , info@blackduck.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...