Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Carousel Live στο Black Duck

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα έναρξης: 22.00


Ένα ταξίδι στις μουσικές της Βόρειας Μεσογείου, από την Ελλάδα έως την Ιβηρική χερσόνησο, παρουσιάζουν οι Carousel, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 10 μ.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας του Γιάννη Σκουλά, με τίτλο «Xορογραφία 2», που φιλοξενείται στην γκαλερί του Black Duck έως τις 27 Φεβρουαρίου.

Οι Carousel έχοντας σαν άξονα τη Βόρεια Μεσόγειο και τους λαούς της, μας
ταξιδεύουν από τα Fados και τα λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, την Ισπανική παράδοση και τα σεφαραδίτικα τραγούδια, στις Ιταλικές τοπικές μελωδίες, τις καντσονέτες και τις ταραντέλες του Νότου αλλά και τραγούδια από τον ιταλικό κινηματογράφο και το θέατρο του Ν. Rota και του N. Piovani. Περνώντας μέσα από μελωδίες της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Προβηγκίας, φτάνει στα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας, στα οποία αφιερώνεται ένα μεγάλο μέρος αυτής της μουσικής περιπλάνησης. Τέλος το ρεπερτόριο περνάει και από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας δημιουργώντας γέφυρες με τους ήχους των άλλων λαών.
Τον Δεκέμβριο 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd, με τίτλο "Ciuri - Ciuri".
Το σχήμα αποτελείται από τους: Μαριαλένα Σπίνουλα (τραγούδι-κρουστά), Φαίνη Νούσια (τραγούδι-κρουστά), Μάκη Παπαγαβριήλ (τραγούδι- κρουστά – κιθάρα- μαντολίνο), Γιάννη Αλυγιζάκη (κιθάρα- μαντολίνο), Γιάννη Γεωργαντέλη (ακορντεόν- κιθάρα), Νίκο Ψαριανό (τραγούδι- κοντραμπάσο).

Black Duck Multiplarte – Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...