Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Τέχνη και Μαθηματικά» στην Ηρακλειδών


Ένα ταξίδι από την αισθητική της Τέχνης, στη λογική των Μαθηματικών

Το γνωστό από το 2005 στην εκπαιδευτική κοινότητα πρόγραμμα «Τέχνη και Μαθηματικά»®, αποκτά πλέον αλληλεπιδραστική μορφή και επεκτείνεται, εκτός των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε μαθητές Δημοτικού, φοιτητές Πανεπιστημίων, εκπαιδευτικούς, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Ανανεωμένο, αναβαθμισμένο περιεχόμενο, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο Δύο κύκλοι παρουσιάσεων καθημερινά:  Ώρες έναρξης 9:00 & 11:00
Δυνατότητα υποδοχής τριών (3) τμημάτων σε κάθε κύκλο
Tρεις σύγχρονες και κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίαςΑριθμός μαθητών: έως 80 άτομα / τρία τμήματα
Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα – Παρασκευή
Ώρες: 9:00 – 11:00  & 11:00 -13:00
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 2,50€/μαθητή. Συνοδοί εκπαιδευτικοί δωρεάν

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο, όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μουσείου, θα εκτίθενται από 1/10/2011 έως 29/1/2012 έργα εννοιολογικής τέχνης του Αμερικανού καλλιτέχνη Sol LeWitt, με θέμα «Χρώμα και Γραμμή». Μετά το πέρας αυτής της έκθεσης, το Μουσείο θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα από τις δικές του συλλογές των M.C. Escher και Victor Vasarely, με γνώμονα την αξιοποίησή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Συζήτηση – διδασκαλία στις αίθουσες διαλόγου και αλληλεπίδρασης. Σε κάθε μία από τις τρεις αίθουσες διαλόγου - διδασκαλίας  εκτίθενται κατάλληλα επιλεγμένοι πίνακες καθώς και ειδικά σχεδιασμένα εκθέματα – κατασκευές. Ο σχολιασμός – διάλογος στο περιεχόμενο των επιλεγμένων πινάκων και η αλληλεπίδραση με τα εκθέματα καλύπτει τα σημαντικότερα σημεία στα οποία συναντώνται και αλληλοεπηρεάζονται η Τέχνη με τα Μαθηματικά και γενικότερα η Επιστήμη αλλά και η Φιλοσοφία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Ελένη Νομικού (Δευτ.– Παρ. 09:00-13:00)
τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201)
e-mail: enomikou@herakleidon-art.gr.
www.herakleidon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...