Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μάρκος Σγάντζος «Όλα είναι στιγμές!»

Η γκαλερί του Black Duck παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας του Μάρκου Σγάντζου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012

Πώς μεταμορφώνεις το γκρίζο σκηνικό της πόλης σε κάτι πολύχρωμο; Πώς ένα πινέλο, ένα κομμάτι χαρτόνι και ένα κοπτικό εργαλείο, αρκετή μπογιά και πολύ ταλέντο μπορεί να μεταφέρει ένα έργο τέχνης στο δρόμο;
Το Stencil Graffiti, μια «τέχνη του δρόμου», που δημιουργεί εφήμερα έργα τέχνης τα οποία μπορεί να «αντέξουν» μόνο μερικές εβδομάδες ή και μόνο λίγες ημέρες, είναι η τελευταία λέξη στον σημειολογικό ανταρτοπόλεμο μέσα στις
μεγαλουπόλεις.
Είναι μία καινούργια μορφή «αστικής» τέχνης σο δρόμο, που μεταφέρει μηνύματα και εξασφαλίζει στον κάθε δημιουργό την ικανοποίηση ότι εκθέτει τα έργα του σε ένα κοινό χιλιάδων ανθρώπων.
Αυτή την τέχνη και τα έργα που εκτίθενται στους δρόμους αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του ο Μάρκος Σγάντζος και τα «μεταφέρει» στην γκαλερί του Black Duck μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που παρουσιάζονται σε μία έκθεση, με τον τίτλο «Όλα είναι στιγμές!», από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου.
Όπως λέει ο ίδιος «Η έκθεση αυτή αφορά φωτογραφίες που αποτύπωσαν στιγμές μέσα σε διαδρομές καθημερινές δίπλα μας, μπροστά μας, εκεί που ο χρόνος σταμάτησε για λίγο! Το μυστικό ήταν να δει κάποιος την καθημερινότητα όπως είναι γυμνή και να βρει το τι σημαίνει για κείνον. Να καταγράψει το αίσθημα στο βήμα του!
Τα μάτια ανοίγουν, με τον πόνο, την θλίψη και με το πόσο αργείς να κάνεις το κάθε σου βήμα. Στις στιγμές της καθημερινότητας όλα γίνονται ένα! Έτσι παίρνεις τον χρόνο σου!
Αργείς τόσο όσο να μπορέσεις να δεις! Χρόνος όσος απαιτείται να δεις ό,τι θες, σύμφωνα με τα βήματα που η ζωή σου έχει κάνει!»

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012, ώρα 8 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 19-31 Μαρτίου 2012
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr‏

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...