Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

“ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ”

Αλέξανδρος Ψυχούλης
In situ εγκατάσταση

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 10 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι (12-4)
Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαρτίου – 12 Απριλίου 2012
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη –Παρασκευή 2-8 Σάββατο 12-4

«Δεν μιλάω για ένα Θεό η ατέλεια του οποίου πηγάζει από την ειλικρίνεια και την ευθύτητα των ανθρώπων που τον δημιούργησαν, αλλά για έναν θεό που η ατέλεια του αποτελεί ουσιώδες χαρακτηριστικό του: έναν θεό περιορισμένο στην παντογνωσία και στην ισχύ του, ικανό για λάθη, ανίκανο να προβλέψει τις συνέπειες των πράξεών του, έναν θεό που δημιουργεί πράγματα τα οποία οδηγούν στη φρίκη»
Σολάρις, Στανισλάβ Λεμ, εκδώσεις Ποταμός.

Βασισμένο στο Σολάρις, το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που γράφτηκε από τον Πολωνό Στανισλάβ Λεμ το 1961, το νέο έργο του Αλέξανδρου Ψυχούλη αποτελεί ένα σπαραχτικό σχόλιο για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Εκατοντάδες μέτρα πλεγμένου κορδονιού καταλαμβάνουν τις τρεις διαστάσεις του χώρου γεννώντας γνώριμες αλλά και ανοίκειες μορφές, υπομνήσεις ανθρώπινων αλλά και μη ανθρώπινων επιτευγμάτων.
Με αναφορές στις «πόλεις φαντάσματα», στην ανατομία των θηλαστικών, στις καλλιέργειες και την αγρανάπαυση και με όχημα την εμμονική, έως εξαντλήσεως, χειροναξία, ο Ψυχούλης συγκροτεί ένα πεδίο σύγκρουσης και οντολογικού στοχασμού.
«Τα νύχια του θεού» είναι το όνομα ενός φανταστικού xωροκατακτητικού
φυτού που αλλάζει μορφές και εξαπλώνεται εκεί που η ανθρώπινη δραστηριότητα αναστέλλεται, εκεί που οι κατακτήσεις του πολιτισμού κοιτούν αμήχανα το μέλλον.

a.antonopoulou.art
Αριστοφάνους 20, Αθήνα
τηλ.:2103214994, fax: 2103214263
e-mail: marilena@aaart.gr website: www.aaart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...