Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Tο μυστικό της Hannah

Performance

Καθημερινά από 29 Νοεμβρίου έως και 4 Δεκεμβρίου 2011
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, στον δεύτερο όροφο (θεατρική σκηνή)

Ώρα: 9.30μμ
Διάρκεια: 40 λεπτά
Είσοδος: Με ελεύθερη συνεισφορά (καλούνται όσοι αγαπούν την τέχνη να την στηρίξουν με το ποσό που εκείνοι επιθυμούν στα κουτιά ενίσχυσης που θα βρίσκονται στον χώρο)

Ο λόγος της Hαnnah Arendt, πάντα σύγχρονος και επίκαιρος, ζωντανεύει ξανά στο Booze Coοperativa από την Τρίτη 29 Νοέμβρίου έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με το θεατρικό έργο “Το Μυστικό της Hannah”. “Γιατί όταν ένας άνθρωπος χρωστά, μεταλλάσσεται”.

Με πηγή έμπνευσης το βιβλίο με τίτλο “Μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος” της Γερμανίδας φιλοσόφου, το άγαλμα ενός delivery boy και μια καθαρίστρια συνομιλούν μέσα σε τριάντα λεπτά για τις καθημερινές ανάγκες, το μόχθο και την ανατροπή υπό το “άγρυπνο βλέμμα” μιας γκιλοτίνας Σανέλ, στην -κλειστή για το κοινό- αίθουσα ενός μουσείου.
Δύο κόσμοι συγκρούονται: Ο κόσμος των ιδεών και ο κόσμος της αναγκαιότητας. “H αλήθεια βρίσκεται μέσα στις ανθρώπινες υποθέσεις”, γιατί “οι ιδέες είναι καθαρές αξίες και ορίζονται από την κοινωνία”. Όμως, “όταν η κοινωνία σου δημιουργεί έξοδα μεγαλύτερα από τα έσοδα τότε σε κατατάσσει αμέσως στους χρεωμένους ανθρώπους”.
Σας περιμένουμε στο χώρο του Booze Cooperativa, για να σας αποκαλύψουμε το “Μυστικό της Hannah”.
Η παράσταση δόθηκε επίσης και στο θεατρικό χώρο του “Altera Pars” στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Nova Pars” το Σεπτέμβριο του 2011.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ι.Γ Κουρκουμέλης
Ηθοποιοί: Τάσος Ράπτης, Ξανθή Κρανίδη
Σκηνικά/ Κοστούμια: Δημήτρης Ανδρεόπουλος
Φωτισμοί: Μιχάλης Μπουρής
Μουσική: Emil Mark Handjiev

Περισσότερα: boozecooperativa.com/tomystikotishannah


ΒΟΟΖΕ COOPERATIVA:
Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα
Τηλ.: 2103240944 / 2114000863     
www.boozecooperativa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...