Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Το Καράβι» της Τέχνης στη Σύρο

Σε ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά, τη Σύρο, δύο καλλιτέχνες, η Λένα Ανέστη και ο Βασίλης Μιχαηλίδης, δημιούργησαν έναν μικρό χώρο Τέχνης και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μία έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Οι δύο καλλιτέχνες έφεραν «Το Καράβι» τους –όπως ονόμασαν την γκαλερί τους- στο κέντρο του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου, και το «στόλισαν» με ζωγραφικές ποιητικές, με εικόνες που αναδύονται από το βάθος της μνήμης και κατασκευές που φέρουν ένα αίσθημα νοσταλγικού ταξιδιού.
Η Λένα Ανέστη είναι απόφοιτος της σχολής Βακαλό. Μετά την αποφοίτησή της μελέτησε μοτίβα και θέματα από την εικαστική μας παράδοση για να περάσει αργότερα στην πρωτότυπη δημιουργία διατηρώντας τους δεσμούς με τις τεχνοτροπίες που αφομοίωσε κατά τη διάρκεια της μελέτης και άσκησής της.
Ο  Βασίλης Μιχαηλίδης είναι ένας μουσικός που εκφράζεται και με εικαστικό τρόπο. Και αυτό γίνεται συνθέτοντας ετερόκλητα ξύλινα και μεταλλικά κομμάτια, φθαρμένα από το χρόνο τα οποία δένονται ξανά δημιουργώντας πολύ όμορφες κατασκευές. Βασικό του θέμα το καράβι, όχημα της αέναης  περιπλάνησης  του ανθρώπου στο αεικίνητο νερό....
Η Λένα Ανέστη και ο Βασίλης Μιχαηλίδης ζουν και εργάζονται  μαζί. Έχουν παρουσιάσει τα έργα τους σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, από το 1997 έως σήμερα (Πολιτιστική  Εταιρεία  "Πανόραμα" - Αθήνα, δήμος Άνω Σύρου, αίθουσα Τέχνης «Periple» - Βρυξέλλες, αίθουσα Τέχνης «Άνεμος» - Κηφισιά, αίθουσα Τέχνης «Αέναον» -Αθήνα, αίθουσα Τέχνης «Περιπλάνηση» -Γλυφάδα, «Πελοποννησιακό  Λαογραφικό  Ίδρυμα» -  Ναύπλιο, αίθουσα Τέχνης «Μαργώνης» - Λάρισα, αίθουσα Τέχνης «Αγκάθι» -Αθήνα, αίθουσα Τέχνης «Ατριον» - Θεσσαλονίκη, Πινακοθήκη Ψυχάρη –Αθήνα, αίθουσα Τέχνης «Αριάδνη» - Ηράκλειον, αίθουσα Τέχνης «Άλεκτον» -Αθήνα, Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, Ερμουπόλεια Σύρου).
«Το Καράβι»
Πιάτσα Άνω Σύρου  
Τηλ.22810 84230
www.anestimichailidis.gr
email anestilena@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...