Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Συναυλία με τους Γιάννη Αγγελάκα & Ψαρογιώργη

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Τεχνόπολις στις 21:30
Ο Γιαννης Αγγελάκας με τον Ψαρογιώργη σε μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη επί σκηνής Τεχνόπολις...

Ο Γιαννης Αγγελάκας με τον Ψαρογιώργη σε μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη επί σκηνής.
Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας, με χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, ένας ξεχωριστός τραγουδιστής με “ψυχή ταξιδιάρα”, που καταφέρνει να συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή ερμηνεία του. Ηγέτης και τραγουδιστής στο θρυλικό συγκρότημα Τρύπες έχει χαράξει μόνος του μια από τις πιο εντυπωσιακές καριέρες
στην ελληνική μουσική σκηνή.
O Γιώργης Ξυλούρης (‘Ψαρογιώργης’) είναι ένας επιφανής ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Εξαιρετικός δεξιοτέχνης στο λαούτο, το αγαπημένο του μουσικό όργανο, και ερμηνευτής των στίχων που χαρακτηριστικά συνοδεύουν τις ιδιαίτερες αυτές μελωδίες, χρεώνεται ως ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, ο συνδετικός κρίκος του Ψαραντώνη και της παραδοσιακής λύρας και του σύγχρονου ήχου.
Ο Ψαρογιώργης, όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Γιώργης, με το χάρισμα της πλούσιας κληρονομιάς αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες. Χρησιμοποιώντας το κρητικό λαούτο στον πιο ασυνήθιστο ρόλο του, το έχει μετατρέψει σε ένα κεντρικό μελωδικό όργανο που πλαισιώνει και στολίζει το τραγούδι και καθιστά εντονότερο το ρυθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...