Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Χάλκινη τρέλα 52 ετών - 8-11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012

Επί 52 συναπτά έτη το μεγαλύτερο φεστιβάλ χάλκινων οργάνων παίρνει σάρκα και οστά στη Σερβία  κι η Art on the Road  σε συνεργασία με το LG travel για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνουν τη δυνατότητα σε όσους το αντέχουν να γευτούν την εμπειρία αυτού του απόλυτου βαλκανικού πάρτυ.
Άφθονες ποσότητες αλκοόλ και φαγητού, ξέφρενοι ήχοι τους οποίους προσπαθεί ένα φανατικό πολυεθνικό πλήθος να συναγωνιστεί σε ένταση περιβάλλουν τον επισκέπτη από τις πρώτες του στιγμές στην Guca. Τις μέρες του φεστιβάλ θα έλεγε κανείς ότι ένας στρατός από οργανοπαίκτες χάλκινων και ένα πλήθος party animals έχει καταλάβει την μικρή σερβική κωμόπολη της Guca, των 2000 κατοίκων, 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Βελιγράδι . H εμπειρία μιας επίσκεψης πείθει όχι μόνο τους φίλους της βαλκανικής μουσικής, αλλά και όσους εκτιμούν τη συνάντηση  με μια γνήσια έκφραση της σερβικής παράδοσης και κουλτούρας.

Κι αν οι ρυθμοί είναι – και όντως είναι- εξαντλητικοί, το πρόγραμμά μας ελπίζουμε να σας αποζημιώσει προσπαθώντας ταυτόχρονα  να συνδυάσει τις καλύτερες δυνατές προτάσεις με την ανάγκη για οικονομικό πακέτο. Γι΄αυτό άλλωστε κρατήσαμε ακριβώς τις περσινές τιμές.

High – light και για τους πιο απαιτητικούς
Shantel and Bucovina Orchestar, ένας από τους μεγαλύτερους DJ και παραγωγούς παγκοσμίως , κάτοχος του βραβείου BBC Music Award στην κατηγορία Clubbing , δημιουργός του Bucovina Club και του solo album Disko Partizani. Κλειδί της επιτυχίας του είναι η δημιουργική συμβολή του Shantel στην εξέλιξη της βαλκανικής μουσικής καθιερώνοντάς την εκείνος ουσιαστικά στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια dance floors . Μετά την εκρηκτική του εμφάνιση στη Guca πριν 2 χρόνια με το Marko Markovic όλοι περιμένουν μια ανάλογη βραδιά και φέτος . Ο ίδιος , άλλωστε , έχει δηλώσει ότι εμπνέεται από τη μουσική παράδοση του φεστιβάλ , εξαργυρώνοντας αυτή με την περηφάνιας μιας παγκόσμιας προβολής. Η ενέργεια της σχέσης του με το κοινό είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσει κανένα αδιάφορο.

Λεπτομέρειες εκδρομής:
- Αναχώρηση την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 22:00 από το Λευκό Πύργο
- Άφιξη στην Guca την επομένη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, βαθειά ανάσα και… ακολουθούν η μπάντα των 100 (πραγματικός ο αριθμός των οργάνων που την αποτελούν), πρώτη φάση του διαγωνιστικού μέρους,  ο χωρίς ανάγκη οποιουδήποτε εισαγωγικού σχολίου DJ.Shantel με την Bucovina Club Orkestar και το Big-band project με τον βιρτουόζο του είδους Dejan Petrovic μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

- Παρασκευή 10/8
Μετά από τόση ένταση το πρωινό στο μαγευτικά απομονωμένο ξενοδοχείο μας θα είναι μια εξαιρετική παύση πριν την εξίσου έντονη συνέχεια. Αναχώρηση στις 11:00 για το χωριό του Emir Kusturica, σκηνικό στο οποίο γυρίστηκε η ταινία Life is a miracle και αποτελεί ακριβή αποτύπωση της παραδοσιακής σερβικής αρχιτεκτονικής . Φαγητό και καφές μέχρι τις 16:00 εκεί κι επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Στις 20:00 αναχώρηση για Guca και παρακολούθηση της δεύτερης φάσης του διαγωνιμού του Φεστιβάλ.

- Σάββατο 11/8
Πρωινό στο ξενοδοχείο κι αναχώρηση για Guca – και Θεσσαλονίκη ουσιαστικά – στις 11 το πρωί . Παραμονή στη Guca μέχρι το απόγευμα , όπου θα παρακολουθήσουμε και την αναβίωση ενός παραδοσιακού σέρβικου γάμου . Άφιξη στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες .

Αποστάσεις
από Θεσσαλονίκη – Guca στην πραγματικότητα σχετικά απροσδιόριστος χρόνος μετάβασης λόγω βαλκανικών ιδιαιτεροτήτων(σύνορα,επισκευές δρόμων κ.α). Το χειρότερο και το καλύτερο μας μέχρι τώρα είναι 14 και 9 ώρες αντίστοιχα.
Zlatiborska (ξενοδοχείο) – Guca  40 λεπτά
Zlatiborska (ξενοδοχείο) – χωριό  Kusturica 70 λεπτά

Τιμή συμμετοχής 160 ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά από Θεσσαλονίκη και επιστροφή, 2 διαμονές σε δωμάτια στο ξενοδοχείο Zlatiborska Noc)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...