Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Ρόδο, τον Αύγουστο!

Ένα νέο φεστιβάλ για μεγάλους και μικρούς, έλληνες και ξένους, θα ταξιδέψει σε διάφορες γωνιές της Ρόδου τον Αύγουστο, από την Poeessa!
Στην πόλη, σε χωριά, σε κήπους, και αυλές...
Όμορφες, διδακτικές ιστοριούλες διαδραματίζονται, με έξυπνο και αστείο τρόπο, από συμπαθέστατες κούκλες και μαριονέττες που δίνουν σάρκα και οστά στους ήρωες μας, μέσα από μία μορφή τέχνης που εκλείπει από το νησί μας, αυτή του θεάτρου κούκλας.
Για την 1η εβδομάδα, θα μας μαγέψει η
συνταγή της ... "Φεγγαρόσουπας" με 4 παραστάσεις, που θα παρουσιαστούν: στην παραμυθένια ατμόσφαιρα, με τα εσωτερικά ξύλινα μπαλκόνια και τους πέτρινους τοίχους, της Μεσαιωνικής Αυλής του Ξενοδοχείου Νικολής και υπό το φως της Πανσελήνου στη γραφική Λίνδο, ενώ ακόμα δύο Φεγγαροσουπο...παραστάσεις θα μας μεταφέρουν στον κόσμο του Ονείρου. Ο τόπος παραμένει Έκπληξη! Ελάτε στο ραντεβού μας...και ακολουθήστε μας στη Χώρα του Μυστηρίου!
Αλλά και το Εργαστήριο "Ξωτικά & Νεράιδες"  θα πραγματοποιηθεί στον καταπράσινο νεραϊδόκηπο του Art-Gallery cafe Bonito

Το πρόγραμμα των παραστάσεων της πρώτης εβδομάδας, έχει ως εξής:  "Φεγγαρόσουπα"
- Κυριακή, 29 Ιουλίου, στη γραφική Αυλή του Ξενοδοχείου Νικολής, οδός Ιπποδάμου 61, Παλιά Πόλη (www.s-nikolis.gr)
- Τετάρτη, 1 Αυγούστου, συνάντηση στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στο Φιλέρημο για να σας οδηγήσουμε σε μία παράσταση μέσα στη φύση!
- Πέμπτη, 2 Αυγούστου με την πανσέληνο, στο θεατράκι της Λίνδου, πλατεία Αγ. Στεφάνου.
- Παρασκευή, 3 Αυγούστου, συνάντηση στο γεφυράκι του Αγ. Φραγκίσκου (Πύλη Αγ. Αθανασίου) στην είσοδο της Παλιάς Πόλης για να σας
  οδηγήσουμε στο Μυσταγωγικό Τόπο όπου ο Μάγος Λωποδύτ θα φτιάξει τη Μαγική Φεγγαρόσουπα!

Ώρα Προσέλευσης  20:30
Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ


Μία και μοναδική παράσταση θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, στην πλατεία Λιβαδείων Τήλου, στις 9μμ. Είσοδος: Δωρεάν
Με τη Στήριξη του Πολιτιστικού Τμήματος Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, σε Οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τήλου "Νέα Ομόνοια", στο πλαίσιο του Φεστιβάλ για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Επίσης, μη χάσετε...
Τρίτη, 31 Ιουλίου, το Εργαστήριο κατασκευής κούκλας για παιδιά: "ξωτικά και νεράιδες" στο στο Art-Gallery cafe Bonito, οδός Κομνηνών 2
(έναντι Καπνοβιομηχανίας).
Η ομάδα Κοκου-Μουκλό δουλεύοντας με ομάδες παιδιών σε εργαστήρια κατασκευών και εμψύχωσης σας προτείνει ένα εργαστήριο όπου το κάθε παιδί θα κατασκευάσει την δική του κούκλα .
Τα παιδιά μέσα από την δημιουργική αυτή δράση πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος του εργαστηρίου αποκομίζουν και κάτι εξίσου σημαντικό: την χαρά της υλοποίησης της δικής τους μοναδικής ιδέας.

Προσέλευση: 19:15.
Τιμή εισιτηρίου: 10ευρώ,
όπου περιλαμβάνονται όλα τα υλικά κατασκευής της κούκλας, την οποία τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...