Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

«Κίτρινη Γραμμή» - Έκθεση Φωτογραφίας


Μανώλης Μπαρδάνης
10-22 Ιανουαρίου 2012


Απαλή, άηχη, χωρίς άρωμα, χωρίς αφή, όπως τα όνειρα… είναι η ομίχλη, που πάντα μάγευε τον Μανώλη Μπαρδάνη και πάντα ήθελε να αποτυπώσει στο φωτογραφικό χαρτί. Την «κατσιφόρα» - όπως λένε την ομίχλη στη πατρίδα του τη Νάξο - την φωτογράφησε  λοιπόν και τις φωτογραφίες του αυτές παρουσιάζει στη gallery του Black Duck, σε μία έκθεση που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 22 Ιανουαρίου.

Και όπως σημειώνει ο ίδιος «Στην ομιχλώδη εποχή μας, χωρίς να προσβάλω τα φαινόμενα, ψάχνω μια αχτίδα φωτός, μια διέξοδο, με μια σιωπηλή γυναικεία φιγούρα που ταξιδεύει την μουσική ακολουθώντας την κίτρινη γραμμή, χωρίς να παραιτείται από την Ελπίδα...».  
Την ημέρα των εγκαινίων, στο χώρο της έκθεσης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ξεδιπλώσει τις ιστορίες και τα τραγούδια του μαζί με την Μαριάννα Ζάχου, μία νέα φωνή, αλλά και τον Μανώλη Μπαρδάνη που, εκτός από τις φωτογραφίες του, θα έχει μαζί του και την φυσαρμόνικά του…
Ο Μανώλης Νικ. Μπαρδάνης γεννήθηκε το 1960 στην Απείρανθο της Νάξου, όπου και παρέμεινε μέχρι τα 18 του χρόνια. Με τη φωτογραφία ασχολείται από το 1993. Παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στη σχολή E.S.P.ARTICON. Συμμετείχε με 36 φωτογραφίες του στην Έκθεση Φωτογραφίας  στον Πολιτιστικό Οργανισμό Απείρανθου Νάξου, το καλοκαίρι του 1997. Το 2000 κυκλοφόρησε το φωτογραφικό λεύκωμα "Απείρανθος - Μικρή Περιπλάνηση" με δικές του αποκλειστικά φωτογραφίες.  Το 2003 κυκλοφόρησε το λεύκωμα  "Μετ' έρωτος την φύσιν...  - Η Σκιάθος του Παπαδιαμάντη σήμερα" (εκδ.Ατραπός), του οποίου οι φωτογραφίες εκτέθηκαν στη γκαλερί «Ψυχάρη 36, την Άνοιξη του ίδιου χρόνου. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Γεωτρόπιο και την εφημερίδα "Απεράθου". Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. 


Εγκαίνια έκθεσης:  Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012,  ώρα 8 μμ
στην gallery του Black Duck Multiplarte.


Διάρκεια έκθεσης: 10 – 22 Ιανουαρίου
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: 19.00 – 22.00


Black Duck Multiplarte – Ντόρα Ρίζου
Gallery-Cafe-Bar-Restaurant
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...