Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

“Your smile on the map”


Το Booze Cooperativa θα φιλοξενεί από την Πέμπτη 30 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι την δράση Your smile on the map της οργάνωσης Architecture for Humanity.

Η δράση “Your smile on the mapπαρουσιάστηκε κατά την διάρκεια του Athens Fringe Festival 2011. Η εγκατάσταση αποτελείται από έναν αφαιρετικό χάρτη της Αθήνας, στον οποίο καλείται ο επισκέπτης να αποτυπώσει την αγαπημένη του διαδρομή στην πόλη. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας νήματα, οι επισκέπτες καλούνται να απεικονίσουν την αγαπημένη τους διαδρομή στον χάρτη αυτό και να δικαιολογήσουν με αντικείμενα ή σημειώματα που θα αναρτούν επάνω στην διαδρομή τον λόγο που διάλεξαν την συγκεκριμένη πορεία. Σκοπός είναι να αφηγηθεί ο καθένας την σχέση του με την πόλη και την αρχιτεκτονική, όπως αυτή απεικονίζεται στην καθημερινότητά του και σε αγαπημένες του στιγμές.
Τι μας κάνει να χαμογελάμε όταν περιηγούμαστε στην πόλη;
Το έργο είναι κατεξοχήν διαδραστικό και δημιουργείται σταδιακά με την συμμετοχή των επισκεπτών. Το αποτέλεσμα θα είναι μία χρωματική πανδαισία διαφορετικών γραμμών πάνω στο αστικό τοπίο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...