Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Χοροθέατρο του ΚΒΘΕ στα Μουσεία

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης   (Θεσσαλονίκη)
Από 16/02/2011 έως 20/02/2011

Το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του ΚΘΒΕ με τα μουσεία της πόλης, παρουσιάζει πέντε ενδιαφέροντα χορευτικά δρώμενα, σε χορογραφία-σκηνοθεσία sinequanon.
Στο πρώτο δρώμενο, που φιλοξενήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη ύλη κινησιολογικό και ενδυματολογικό υλικό από την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση «to Lose Lautrec», η οποία παρουσιάστηκε από το Χοροθέατρο του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο, τον Νοέμβριο του 2010.
Κάθε ένα από τα επόμενα δρώμενα, που  παρουσιάζονται, αποτελεί μια διαφορετική χορογραφία η οποία βασίζεται στη διαλεκτική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο χώρο και την αντίστοιχη έκθεση που φιλοξενείται στο κάθε Μουσείο. Η μορφοποίηση του τελικού αποτελέσματος προκύπτει μέσα από μια διαφορετική επεξεργασία, σε σχέση με τη γεωμετρία του χώρου, και χαρακτηρίζεται πάντα από το σπάσιμο της φόρμας και τη ρευστότητα της κίνησης.
Συντελεστές: 
Χορεύουν οι: Παναγιώτα Αλεξίου, Mπέττυ Δραμισιώτη, Γιώργος Κοτσιφάκης, Edgen Lame, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Δημήτρης Σωτηρίου, Δροσιά Τριαντάκη, Αλέξης Τσιάμογλου.
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
ΔΕΘ - Εγνατίας 154, Θεσσαλονίκη   Τηλ: +302310240002

Πηγή ελculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...